1. - 3. oktober 2019

Når gæsterne til LMS Musikfestival besøger Odder den 3. oktober, er det ikke bare de enkelte koncerter, der byder på store oplevelser. I SOUNDMAP ODDER byder komponisten Hans Sydow nemlig på en spændende gåtur med lyd, hvor elever, musiklærere og andre borgere fra byen, som fortæller om deres første møde med musikken.


24. august 2019

SOUNDMAP VANDRENÅLEN er et landskab af lyde og fortællinger  skabt af lydkunstner Hans Sydow. 10 steder med 50 lokale fortællere og mere end 100 lydfortællinger fra den storslåede natur omkring Struer. Du kan opleve SOUNDMAP VANDRENÅLEN med mobiltelefon og hovedtelefoner, mens du går ved Den Hellige Kilde, Grisetå Odde, Johannes Buchholtz Hus, Klosterheden, Lyngs Gamle Mølle, Skonnerten Maja, Toftum Bjerge, Udkikspunktet, Venø Kirke og Æ Fywerhus.


SOUNDMAP VANDRENÅLEN lanceres med koncerten Jeg kan huske ® Struer i Struer Kirke 24/8 kl. 13. Koncerten involverer både kor, orgel og højttalerorkester, der afspiller optagelserne med de mange lokale stemmer.


3. februar 2019

Lysmessen Fanget ind af lyset, med tekst af Lisbeth Smedegaard Andersen og musik af Hans Sydow bliver uropført i Hundslund Kirke ved kyndelmisse. Lysmessen Fanget ind af lyset består af nyskrevne salmer, tekstlæsninger og orgelmusik. I uropførelsen medvirker solist Ulle Bjørn Bengtsson, Odder Kantori under ledelse af Jonatan Kagan, organist Hans Sydow og sognepræst Sonja

Nicolaisen. I forbindelse med uropførelsen bliver Lysmessen udgivet på Salmedatabasen.


1. december 2018

SYDOW SANGE - nyt album med BengtssonSydow - udkommer som digitalt album og nodeudgivelse med i enkle arrangementer for vokal og klaver, 20 sange til tekst af bla. Tom Kristensen, Rune T. Kidde, Halfdan Rasmussen, H. C. Andersen og Sophus Claussen samt nye salmer til tekst af Lisbeth Smedegaard Andersen. SYDOW SANGE er støttet af DMF. Spred det musikalske budskab og spil

SYDOW SANGE på livet løs!


Juni - oktober 2018

For 20 år siden blev Tom Kristensens digte til BengtssonSydows cd  Glimtvis. Nu bliver sangene fra Glimtvis til teaterforestillingen TOM, i samarbejde mellem BaggårdTeatret, Odense Teater og BengtssonSydow, med urpremiere 15. september i Svendborg.


20. marts 2018

Jeg kan huske ® Skagen lanceres på Skagens Museum ved en koncert på Skagens Museum, hvor komponisten Hans Sydow spiller på Krøyers flygel. Jeg kan huske ® Skagen er komponisten Hans Sydows musikalske genfortælling af historien om skagenskomponisterne. Region Nord og DJBFA har støttet projektet og Klitgården har stillet legatbolig til rådighed i produktionsperioden.


Januar - april 2018

I 2018 bliver Jeg kan huske ® til en lydinstallation i Skærbæk ved Rømø. Jeg kan huske ® Skærbæk bliver et vartegn i lyd på MULTIpladsen i Skærbæk, skabt af lydkunstneren Hans Sydow i samarbejde med byens borgere. Lydportrættet tager sit afsæt i historien om Hans Sydows bedstefar, som var en helt almindelig mand, der boede på Søndergade i Skærbæk.


1. - 24. december 2017

Premiere på Jeg kan huske ® Danmark med 24 hverdagserindringer fra hele landet. Du kan se en ny historie hver dag, som julekalender på www.jegkanhuske.dk i løbet af december 2017, eller se alle historierne samlet som Danmarksfilm på DK4 i 2018. Jeg kan huske ® Danmark er skabt af komponist Hans Sydow, dokumentarist Ketil Teisen, sanger Ulle Bjørn Bengtsson og grafisk designer Christina Ann Sydow. Realiseret med støtte fra Statens Kunstfond, Dansk Artistforbund og DJBFA. 


23. oktober - 18. december 2017

Bor du på Djurs og er du til digte? Så skal du prøve DigtJukeBox! Frem til jul er BengtssonSydows DigtJukeBox på turne rundt til bibliotekerne på Syddjurs. Du kan prøve DigtJukeBox i bogbussen, på bibliotekerne og ved udlånsautomaterne, i alt 12 forskellige steder i løbet af de næste par måneder. Du kan følge DigtJukeBox på Djurs og på facebook.


31. oktober 2017

BengtssonSydow opfører Jeg kan huske ® Luther for 700 mennesker i Odder Sognekirke i forbindelse med reformationsjubilæet. Koncerten er skabt i samarbejde med sognepræst Anne Mette Fruelund Andersen, organist Jonatan Kagan og 6. A på Skovbakkeskolen i Odder.  


7. august 2017

VILDE BRØDRE er BengtssonSydows fjerde album og det udkommer idag! VILDE BRØDRE er en audio-biografisk musikudgivelse med digte af Sophus Claussen og sange af Carl Nielsen fortolket af kunstnerduoen BengtssonSydow. Vi lancerer VILDE BRØDRE på Kulturklash Festival 2017 i Nykøbing Falster i dag med en koncert, en workshop og en soundwalk med Sophus Claussen som omdrejningspunkt. 


Maj - juni 2017

SOUNDMAP STRUER. Fem skoleklasser skal I løbet af de næste uger lave et stort landkort af lyd og fortællinger sammen med komponisten Hans Sydow i projektet SOUNDMAP Struer, som en del af festivalen Struer Tracks. Det hele kulminerer med en lydskattejagt i centrum af Struer den 16. juni.


Maj - juni 2017

THE DUET, DADALOGUE OG THE PLEATFARM er resultatet af en kunstnerisk dialog mellem beklædnings-, kostume- og tekstilformgiveren Charlotte Østergaard og lydkunstneren og komponisten Hans Sydow. THE PLEATFARM vises 10. - 12. maj 2017 på Birmingham Universitet og 7. - 9. juni på Borås Universitet. THE DUET, DADALOGUE OG THE PLEATFARM vises 15. - 25. juni  på Takkelloftet i København i forbindelse med Dansk Danseteaters forestillng Generator. Projektet er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond. 


18. maj 2017

Hans Sydow holder foredrag om SOUND, REMINISCENCE AND LEARNING på en internationale konference hos European Association for Distance Learning. 


6. - 28. april 2017

Dokumentarcollagen PORT HUNDESTED af Ketil Teisen og Hans Sydow bliver vist på DK4 fem gange i løbet af april måned.


27. april 2017

SOUNDMAP.DK præsenteres på Skolemessen i Århus. Med SOUNDMAP

kan du optage, redigere og lave et landkort af historier, lyde og musik. SOUNDMAP.DK er produceret af RESONANCE.DK i samarbejde med Dansk Komponistforening og med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler. 


1. april 2017

Hans Sydow ansættes som organist i Hundslund og Torrild Sogne. Hør ham spille på orglet i Torrild Kirke her


  1. 8.- 10. marts 2017

Hans Sydows H. C. Andersens soundwalk Jeg kan huske ® Sintras dejlighed får premiere i forbindelse med den interntationale H. C. Andersen konference i Sintra i Portugal. Lyt til soundwalken her og hør en præsentation af projektet i P1.


16. - 17. december 2016

Premiere på Jeg kan huske ® Guldborgsund Soundwalk, Dokumentar og E-bog, skabt af komponist Hans Sydow, dokumentarist  Ketil Teisen og grafisk designer  Christina Ann Sydow i samarbejde med Culthus Falster. Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning og Bobleriet.


3. november 2016

Premiere på Jeg kan huske ® Billund Fortællekoncert i Billund Centrets teatersal, skabt af Billund Ungdoms- og Kulturskole i samarbejde med komponist Hans Sydow, som en del af projektet »Børn til alle tider i Børnenes hovedstad«. Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordning, Børnenes Hovedstad og Billund Kommune.


27. august 2016

Premiere på Jeg kan huske ® Billund Soundwalk,i forbindelse med Interntationale Børnekulturdage i Billund. Projektet er skabt af komponist Hans Sydow, dokumentarist Ketil Teisen og grafisk designer Christina Ann Sydow i samarbejde med BillundSkolen. »Børn til alle tider i Børnenes Hovedstad« er fortællingen om at være barn i Billund, sådan som elever fra BillundSkolen og byens ældre borgere har fortalt den på workshops i foråret 2016.


Du kan downloade Jeg kan huske ® appen fra Appstore og Googleplay, eller være med til en snigpremiere på Jeg kan huske ® Billund Dokumentar. Filmen får først premiere på det store lærred den 3. november i forbindelse med uropførelsen af Jeg kan huske ® Billund fortællekoncerten i Billund Centrets teatersal. 


1. - 30. juni 2016

RESONANCE.DK fejrer 20 års jubilæum for DigtJukeBox, en gammeldags bodega-jukebox, der i stedet for tidens schlagere rummer et bredt udvalg af lyrik i forskellige musikalske bearbejdninger. På www.digtjukebox.dk kan du finde 30 af de ca. 100 musikalske genfortællinger af lyrik, som er produceret i perioden 1996-2015 med mere end 100 medvirkende kunstnere. Hver dag i juni 1996 kunne man i Afsnit P i Nansensgade i København besøge  installationen  DigtJukeBox, og derfor kan du hver dag i juni 2016 høre høre et nyt musikalsk digt, hvis du liker DigtJukeBox på facebook. Du kan også opleve DigtJukeBox som installation på Teatermuseet i Hofteatret i København frem til sommerferien.


I anledning af 20 års jubilæet for DigtJukeBox genudgiver RESONANCE.DK nu cd'en Brødrene Gedicht digitalt, i samarbejde med Rune T. Kiddes enke Marianne Kidde, så den kan downloades og streames.


3. juni 2016

I forbindelse med åbningen af udstillingen TRANZART på Esbjerg Kunstmuseum åbnes sluserne til Lydalfabet.dk. Lydalfabetet er udviklet af komponisten Hans Sydow i forlængelse af et samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum i 2009. I lydalfabetet indgår både stemmer, reallyd og musik, og hver lyd knytter sig til et bogstav i alfabetet.


Januar til november 2016

Hans Sydow, Ketil Teisen og Christina Ann Sydow laver i samarbejde med BillundSkolen og Børnenens Hovedstad Jeg kan huske ® projektet Børn til alle tider i Børnenes Hovedstad. Resultatet bliver en soundwalk, en dokumentar og en fortællekoncert.


Januar - Februar 2016

Ketil Teisen og Hans Sydow laver Jeg kan huske ® workshop på Hundested Skole, hvor eleverne skal mødes med ældre borgere på plejehjemmet og udveksle minder. Resultatet bliver en dokumentar og en fælles soundwalk for børn og ældre. Du kan downloade Jeg kan huske ® appen fra Appstore og Googleplay


  1. 9.- 8. januar 2016

Hans Sydow afvikler huskunstnerforløbet Jeg kan huske ® på Helsingør Gymnasium, den første af vinderne i Statens Kunstfonds konkurrence. Resultatet bliver en soundwalk. Du kan downloade Jeg kan huske ® appen fra Appstore og Googleplay


26. November 2015

Udstillingen Halfdan til tiden åbner på Teatermuseet i Hofteatret, med tekster og fotos af Halfdan Rasmussen, kurateret af direktør Peter Christensen Teilmann, med grafisk design af Christina Ann Sydow og lyddesign af Hans Sydow. Læs portræt af Sydow & Sydow i Aarhus Stiftstidende.   


23. - 27. november 2015

BengtssonSydow laver Rimedjævelen  Laboratoiet på Børnekulturhus Ama'r, som en del af 24 hemmeligheder - en eventyrlig sansevandring i Amagers største julekalender, hvor kunstnere sammen med børn udvikler 24 sanse- og oplevelsesrum. Resultatet kan opleves fra 6. - 20 december. Se en videodokumentation af projektet her.


9. - 13. november 2015

Hans Sydow afvikler huskunstnerforløbet Jeg kan huske ® på Støvring Gymnasium, den første af vinderne i Statens Kunstfonds konkurrence. Resultatet bliver en soundwalk. Du kan downloade Jeg kan huske ® appen fra Appstore og Googleplay


26. - 31. oktober 2015

G((o))ng Tomorrow og BengtssonSydow præsentererer Vilde Gnister, en hyldest til Carl Nielsen, med afsæt i hans sange, i anledning af 150 års fødselsdagen. Oplev Vilde Gnister, som en del af installationen  DigtJukeBox på Teatermuseet i Hofteatret, eller lyt til P1 Eftermiddag, som hver dag i perioden åbner en ny låge i Vilde Gnister lydkalenderen. 


19. - 23. oktober 2015

Hans Sydow er huskunstner på Museet for Søfart i Helsingør, hvor lokale skoleelever laver remix af udstillingen STORM.


2. oktober 2015

VitaPark, Odder Kommune og RESONANCE.DK præsenterer Jeg kan huske ® Odder SOUNDWALK komponeret af Hans Sydow i samarbejde med 100 skoleelever fra byen.Læs artikel fra Aarhus Stiftstidende om hvordan Odder blev til en landkort af lyd. Du kan downloade Jeg kan huske ® appen fra Appstore og Googleplay


1. oktober 2015 - 12. juni 2016

Hans Sydow laver lyddesign til udstillingen STORM på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Læs anmeldelse af udstillingen i Politiken her.


27. september 2015

BengtssonSydow præsenterer tre nye Sophus Claussen sange, bestilt til uropførelse ved Poesiens Hus’ fejring af 150-året for digterens fødsel.


5. juni - 27. september 2015

Udstillingen Holberg til tiden vises på Tersløsegaard, Holbergs herregård ved Sorø. I 10 audiovisuelle tableauer sættes gamle Holberg (1684-1754) i selskab med blandt andet TV-serien Paradise Hotel, bare bryster i Kvindelejren på Femø og Jacob Haugaard på Folketingets talerstol. Det er eksempler på, hvordan indholdet i Jeppe på Bjerget, Niels Klim og Den Politiske Kandestøber kan føres frem til vor tid.


20. Juni 2015

Lydkunst På Musiktorvet præsenteres i f.b.m. den internationale konference Fluid Sounds i København.


11. - 14. juni 2015

Hans Sydow og Ketil Teisen laver »Jeg kan huske…« workshop på Bornholm for Dansk Komponistforening. Resultatet bliver en række videofortællinger og fortællelandskaber som præsenteres på Folkemødet. 11. - 14. juni 2015. Se indslag her fra TV2 Bornholm.


15. april 2015

»Jeg kan huske…« registreres som varemærke. »Jeg kan huske…« er et nyskabende bud på hvordan man kan formidle erindringsstof i en oplevelsesbaseret, kunstnerisk form.


April til juni 2015

Fra april til juni laver Hans Sydow »Jeg kan huske…« workshops på de 5 grundskoler i Odder, hvor eleverne genfortæller deres version af byens historie med ord og lyd. Her bliver projektet omtalt i TV2 Østjylland.  


Februar til marts 2015

I februar og marts laver Hans Sydow »Jeg kan huske…« workshops på Statsgymnasiet i Struer, hvor eleverne sætter lyd på minderne, som de skriver i Dagbladet Holstebro Struer.


5. December 2014

P1 Eftermiddags åbnede hver dag i december deres Lydpakkekalender. Den 5. december var pakken lavet af lydkunstneren Hans Sydow og pakket ind i Vietnamesisk papir.


8. - 23. november 2014

Hans Sydow medvirker i Echoes soundwalk. Projektet afvikles 8. - 9. november i København og 17. - 23. november i Hanoi. Du kan høre lydsiden til Copenhagen Echoes her, og se indslag fra vietnamesisk tv om projektet her.


23. - 24. oktober 2014

Hans Sydow laver Lydfelt workshop på Flakkebjerg Skole. Se Maiken Vibe Bauers videodokumentation fra tidligere workshop her.


6. august 2014

Mosede Fort åbner den permanente udstilling "På kanten af krig – Neutralitet mellem krig og velfærd" om danskernes dagligliv under første verdenskrig. Hans Sydow har lavet lyddesign til udstillingen sammen med Ulle Bjørn Bngtsson, Jens Toyberg-Frandzen og Robert Pedersen.10. maj 2014 - 15. januar 2015

Holberg – til tiden er et remix, et aktualiseret møde mellem historien og nutiden på Teatermuseet i Hofteatret i København. Bag udstillingens 10 lydtableauer ligger flere forskellige kilder. Grafisk designer Christina Ann Sydow står for billedsiden i lydtableauerne, komponist Hans Sydow har komponeret lydsiden og skuespiller Ulle Bjørn Bengtsson (Ulyd)  reciterer, rapper og synger. Læs mere om udstillingen og lyt til  to af de ti lydtableauer her her. Hør Kulturnyts indslag om Holberg til tiden her.


  1. 28.marts - 5. april 2014

På Schwankhalle i Bremen udstiller  Lydkunstner Hans Sydow og grafisk designer Christina Ann Sydow udstiller HANSONS HEAD, et audiovisuelt remix af og en hyldest til den svenske tekst/lyd komponist Sten Hanson, som døde sidste år.

3. marts 2014

Hans Sydows fortællekoncert Jeg kan huske bliver udsendt i P2koncerten den 3. marts, og kan stadig høres via   DRs hjemmeside.


29. december 2013

Designeren Mette Harrestrup og lydkunstneren Hans Sydow er gæster i Kultursøndag på DR P1  hos Claus Berthelsen, hvor de taler om at anvende hverdagslyd i kunst og i design. Lyt til udsendelsen her og husk Julen har englelyd!


16. november 2013

Sydow All Stars uropfører Hans Sydows fortællekoncert »Jeg kan huske ... « for ensemble, computer, højttaler-orkester og video i Alsion i Sønderborg, som en del af Define Festival 2013. Se Ketil Teisens dokumentarfilm fra koncerten, og hør optagelsen af koncerten.


15. - 22. november 2013

I forbindelse med Huddersfield Contemporary Music Festival laver Hans Sydow lydinstallationen "Do you remember?" i den gamle viktorianske Byram Arcade i Huddersfield, som en del af projektet Mytologier. Læs mere om festivalen her, og se hvad der står om installationen i programbogen for festivalen.


11. oktober 2013

Hans Sydow arbejder i hele 2013 på realiseringen af Lydkunst på Musiktorvet, et permanent lydkunstværk til Musiktorvet på Amager. Den 11. oktober kl. 20 var  der fernisering på værket i f.b.m. Kulturnatten. Følg projektets tilblivelse her, lyt til de 12 lydportrætter på Soundcloud, hør  Claus Berthelsens reportage om værket i P1 programmet Stedsans, og læs Agnete Seerups dokumentation af projektet i Seismograf.


8. oktober 2013

”Velfærdsdrømme – Greve i det 20. Århundrede” er et nyt fast udstillingsafsnit på Greve Museum, som åbner tirsdag den 8. oktober. De to lydkunstnere, Hans Sydow og Jens Toyberg-Frandzen, har skabt en lydkulisse i udstillingen, som understøtter erindringen og giver stemningsbilleder fra hver af de tre tilflytningsbølger.


19. august 2013

Hans Sydow laver lydscenografi og komposition til cd'en "Den lille Havfrue" med skuespilleren Christian Steffensen, som musikforlaget Wilhelm Hansen udgiver i anledning af Den Lille Havfrues 100 års jubilæum.


15. juni 2013

Den 15. juni lanceres appen Ljudspår i Stavsjö med 5 smålandske sagn genfortalt af Per Gustavsson, Hans Sydow, Christina Ann Sydow og Sune Hede. Appen lanceres med en installationskoncert ved Klockesjö i Stavsjö, hvor klokken, som trolde i følge det lokale sagn sænkede ned på bunden af søen, for en enkelt aften bliver vakt til live igen. Læs programmet for Ljungby Berätterfestival 2013 her. 


15. januar - 31. marts 2013

Greve Museum viser udstillingen HUSKER DU / Lydspor i Greve, i  forbindelse med lanceringen af  museets mobil-applikation produceret af RESONANCE.DK.


12. oktober 2012

"Sidste Dans" en lydinstallation om Struensees sidste dans med Caroline Mathilde åbner på Teatermuseet i Hofteatret i forbindelse med Kulturnatten i København.


6. og 7. oktober 2012

Hans Sydow medvirker i uropførelsen af Tine Kortermands performance Nordisk Nüshu den 6. oktober i Esbjerg og 7. oktober i Sønderborg.


31. maj 2012

Lydlegepladsen i Esbjerg åbner. Hans Sydow har lavet lyddesignet.


16. maj 2012

FÆNGSLET i Horsens åbner som kulturinstitution med museum, konferencefaciliteter og koncertarena. Hans Sydow har lavet lydlogo for FÆNGLSET.


16. marts 2012 - 6. januar 2013

Lydkunstner Hans Sydow og grafisk designer Christina Ann Sydow udstiller den audiovisuelle installation HANSONS HEAD om tekst/lyd komponisten Sten Hanson på ZKM i Karlsruhe.


8. - 13. marts 2012

Hans Sydow er komponist og kapelmester på de to HISTORISKE TALKSHOWS om 1700 tallet, der opføres i Musikhuset i Århus, som en del af Århundredets Festival.MUSIKhttps://www.facebook.com/digtjukebox

UNDERVISNING

LYDFORMIDLING

INSTALLATION

KONTAKT:

EPOST@SYDOW.DK


RESONANCE.DK løser opgaver indenfor auditiv kommunikation. Bag firmaet står komponisten Hans Sydow, som er cand. musicae i musikformidling med speciale i elektronisk komposition.


Som komponist tager Hans Sydow ofte udgangspunkt i feltet mellem lyden, lyrikken og musikken, og arbejder med sprog og reallyd som musikalsk materiale. Han gør en dyd ud af at blande traditionerne; pop og avantgarde, det iørefaldende og det støjende, hvilket bla. kan høres på de tre cd’er Glimtvis (1998), Halvvejs til Halfdan (2002) og Rime-Djävelen (2004).


Hans Sydow modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige legat for sit arbejde med musikformidling, og har siden 1996 arbejdet med levendegørelse af rum og genoplevelse af historien gennem lyd. Indenfor de seneste år har han løst formidlingsopgaver for bla. Esbjerg Kunstmuseum, Teatermuseet i Hofteatret, Greve Museum, Museet for Søfart og Sagomuseet i Sverige, samt leveret lyd og musik til installationer, koncerter og teaterprojekter i  Danmark, Sverige, Tyskland, England USA og Vietnam.